Middelburg Mei 2022

 

Vrijdag 13 mei

Vrijdag de 13de is voor ons geen ongeluksdag, we kunnen weer weg met Appie! We vertrekken na school onmiddellijk richting Middelburg, Nederland. Het is relatief rustig op de weg en via het Sas van Gent komen we al snel in de Westerscheldetunnel terecht, één van de twee toltunnels die Nederland rijk is. Na de tunnel komen we vlot aan op Stadscamping Zeeland, net buiten het centrum van Middelburg gelegen. Een vrij recente camping die vroeger een ijsbaan zou geweest zijn. Van ijs is niets te merken, de zon schijnt en daar genieten we nog even van met een hapje en een drankje. De wind doet de temperatuur helaas snel zakken maar we genieten dan maar binnen in Appie.

 

Zaterdag 14 mei

Verduistering van het dakvenster open schuiven en een blauwe hemel met zonnestralen zien is altijd fijn en het belooft een mooie dag te worden. Na het gebruik van de keurige sanitaire voorzieningen op de camping kunnen we lekker buiten in de zon ontbijten. 

Hierna staan onze stalen rossen klaar om op geocache-schattenjacht te trekken. We verzamelen 14 stuks, er liggen er heel wat meer in de buurt, maar voor ons is dit al een puike prestatie. Terug richting Appie snuisteren we nog eens op de rommelmarkt in de wijk vlakbij de camping maar daar vinden we geen schatten.

Na de middag trekken we richting centrum Middelburg. De stad is één van de monumentensteden van Nederland. Via de app Komoot vinden we een ideale stadswandeling die ons door de stad leidt. We passeren langs de markt met het prachtige stadhuis en iets verder de abdij. We beklimmen de 207 treden van toren Lange Jan, met een hoogte van 90,5 meter de op twee na hoogste toren van Nederland waar we dan ook van het uitzicht genieten.

We sluiten de wandeling af bij het mooie gebouw De Kloverniersdoelen. Het gebouw doet nu dienst als brasserie. In de rustige tuin laten we een lekkere borrelplank smaken. Terug bij Appie merken we dat de zon haar uiterste best heeft gedaan met rood gebrande armen als gevolg. Lang leve after-sun!

 

‘s Avonds trekken we nog eens richting centrum voor een lekker bezoekje aan Restaurant De Herberg. Gezellig zitten in een huiselijke sfeer en heerlijke spare ribs en hamburgers, aanradertje!

Zondag 15 mei

Op zondag helaas geen bakkers open in Middelburg, dan maar naar de Albert Heijn. Het smaakt terug in de zon. Tegen 11u verlaten we de aangename camping en rijden we naar het autostrand van Westkapelle. Het is er al redelijk druk maar zeker nog voldoende plaats op de lange dijk.

Mooi plekje met zicht op de Noordzee, jammer dat er overnachten niet toegelaten is. We kunnen nog even genieten van het strand maar de vloed speelt ons jammer genoeg parten en het water komt al snel tot tegen de dijk. We amuseren ons toch nog enkele uren met de voeten in het frisse zeewater.

Met een passage langs de vuurtoren Noorderhoofd laten we de zee achter ons en trekken we terug landinwaarts, genietend van al weer een geslaagd Appie-weekend en de conclusie dat Zeeland ons nog terug zal zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.