Woensdag 3 november 2021

 

Op deze zonnige woensdagmorgen vertrekken we richting Brugge. Ons oog is gevallen op de camperplaats Bargeweg (Parking Kanaaleiland), aan de rand van het centrum van Brugge. Een mooi en ruim opgezet terrein aan de jachthaven. 19 euro per nacht, inclusief stroom. Lozen kan op het naastgelegen terrein voor bussen.

Vanaf de camperplaats is het 20 minuutjes wandelen tot aan het Belfort. Na installatie gaan we dan ook te voet die richting uit. We steken de Brugse ring over en komen via de Bargebrug in het Minnewaterpark. Langs het Begijnhof komen we in het oude centrum terecht. Met enkele winkels als tussenstop en een passage langs de wekelijkse woensdagmarkt komen we in het Frietmuseum terecht. 

 

Nadat we hebben bijgeleerd over de geschiedenis van aardappel en friet trekken we verder richting Kruisvest met de Sint-Janshuismolen en Bonne-Chièremolen. Na een pitstop op het terras van Punta Est begint het te regenen . We gaan via het Arentshof en Minnewaterpark terug naar Appie. Gelukkig net op tijd binnen als de hemelsluizen zich openen voor de rest van de avond.

 

Kruisvest Brugge met molen
camperplaats Brugge - Bargeweg
Begijnhof Brugge

Donderdag 4 november 2021

 

We vertrekken rond 10u van de camperplaats en gaan zwemmen in Lago Brugge. We kunnen er makkelijk parkeren op de parking van het zwembad. Gezien de herfstvakantie staat de parking behoorlijk vol als we terug buiten komen. Door de strategisch gemaakte parkeerplaatskeuze kunnen we moeiteloos vertrekken richting Bredene.

 

Voor een tentje op het naaktstrand is het te koud dus gaan we overnachten op camping Duinezwin. In de late namiddag klaart het wat op en kunnen we wandelen richting strand waar we goed kunnen uitwaaien. Op de terugweg merken we restaurant Moeder Lambik op, waar we een plaatsje voor vanavond reserveren. Ideaal gelegen op 200 meter van de camping. We laten het lekkere vispannetje smaken en kunnen voldaan in onze alkoof kruipen.

 

Vrijdag 5 november 2021

 

Gezien het laagseizoen kunnen we tot in de namiddag blijven staan op de camping. Met de kusttram gaan we naar Oostende. De zon schijnt en we doen er klein toertje tot aan het Klein Strand en via de Kapellestraat terug richting station. We gaan niet met de trein naar huis maar kiezen er toch voor om dat te doen met Appie die ons staat op te wachten in Bredene. In de late namiddag zijn we terug thuis en kunnen we de jarige van de dag nog gaan feliciteren met haar 90ste verjaardag, met een souvenirtje uit Brugge.

 

strand bredene

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.