Bouillon Mei 2022

 

Vrijdag 27 mei

Hemelvaartweekend, we nemen een risico, vertrekken op een brugdag... Alle berichten op sociale media zijn onheilspellend. Alles staat vol. Geen enkele plaatsje vrij, nergens… 

We vertrekken toch volgens het oorspronkelijke plan richting Bouillon om er een weekendje te blijven op de camperplaats nabij het voetbalveld. Onderweg ziet het er naar uit dat de weergoden ook niet aan onze kant staan maar we blijven erin geloven, zoals altijd. 

Tegen de middag zijn we in Bouillon. De camperplaats staat behoorlijk vol, we rijden een rondje, en met succes. We kunnen een net vrijgekomen plekje terug opvullen. Niet twijfelen, parkeren en installeren. Het druppelt nog wat maar na een boterhammetje begint de zon zich een weg te banen door de wolken. We trekken naar buiten, voor de zekerheid met jas en trui.

 

 

Na een klimmetje tot aan het kasteel van Bouillon zijn we nat, niet van de regen maar van de warmte die het zonnetje ons inmiddels geeft. Jassen zijn dus overbodig, en even later truien ook. 

We bezoeken de burcht, de voormalige residentie van jawel, Godfried van Bouillon, de kruisvaarder. Zeker een bezoekje waard en we pikken ook de roofvogelshow op de binnenplaats mee. Vanop de toren genieten we van het zicht op de meander van de Semois en omgeving. Hierna trekken we langs de andere zijde van de burcht naar beneden richting centrum want je zou er toch dorst van krijgen. Via een pad langs de buitenzijde van de Semois lopen we terug tot aan de camperplaats die nog steeds goed gevuld is.

 

‘s Avonds herhalen we de klim naar de burcht nog eens. We kochten kaartjes voor de klank -en lichtshow op het binnenplein van het kasteel. Het plan van Janne om als eerste het kasteel te betreden en het beste plekje te bemachtigen kan tot een goed einde gebracht worden. Nagenietend van de show trekken we terug naar Appie, we kiezen niet voor het donkere pad langs de Semois om natte schoenen en broeken te vermijden.

 

Zaterdag 28 mei

 

Zaterdag belooft opnieuw een droge dag te worden. Rond 11u vertrekken we voor een wandeling in de buurt. Via het bos passeren we bij de abdij van Clairefontaine en komen we bij de hangbrug over de Semois, La Passerelle du Moulin de l’Epine. Hier zijn we ongeveer halfweg de wandeling en is het picknick-tijd. We kunnen er weer tegen en enkele pittige klimmetjes brengen ons uiteindelijk tot bij de uitkijktoren op de Belvédère van Bouillon. Op de toren worden we beloond voor de inspanning met een prachtig uitzicht over de meander en stad. We dalen terug af en komen terug aan in het centrum. We verdienen een ijsje als beloning, gelukkig vinden we bij het derde ijssalon ijs met citroensmaak waar Staf zijn zinnen had opgezet en niet wou van afwijken. Ze hebben nu éénmaal een willetje…

We doen nog een bezoek aan archéoscope waar we het volledige verhaal van Godfried van Bouillon krijgen en deze mooie dag sluiten we af met pizza op het terras bij pizzeria Il Padrino, lekker.

 

Zondag 29 mei

 

Zondagochtend op de fiets naar de bakker en blijkbaar ook marktdag in Bouillon, gezellig langs de oever van de Semois. We ontbijten en maken ons rustig klaar voor vertrek, en we zijn niet de enigen, intussen zijn opnieuw heel wat plaatsen vrij op de parking. 

 

We rijden tot aan het Pairi Daiza van Bouillon, Parc Animalier de Bouillon. Niet echt te vergelijken met eerder vernoemd dierenpark maar prima om er nog een uurtje of twee wat fauna te bewonderen en nog wat energie te lossen op het speelplein voor we terug huiswaarts rijden. Op de terugweg regent het opnieuw, perfecte timing. Wij zijn dankbaar voor het droge weekend dat we kregen onder het toeziend oog van Godfried!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.